Bondi og Vettre Skolekorps
Bondi og Vettre Skolekorps
 • Om oss    • Spille i korps?    • Foreldreinformasjon    • Korpsåret    • Støtte korpset?    • Loppemarked    • Kontakt oss    • Musikkcamp      • Hjem  

 

 

   Spille i korps?
    - SFO Korps - Vettre Skole
    - SFO Korps - Bondi skole
           

Snarveier:
 

 

 

 




SFO Korps - Bondi skole
 
 
 
 

Vi er glade for å kunne starte med SFO-korpset på Bondi skole, og ditt barn er påmeldt! Med hele 30 barn i korpset, tror vi det blir et hyggelig møte med musikk. Ksenia, som også underviser aspirantene i Bondi og Vettre Skolekorps, vil la barna få utforske en rekke instrumenter og lære fra en dyktig musikkpedagog.

Hva har vi gjort siden sist?

De siste ukene på korps-SFO har vi jobbet mye med de grunnleggende tingene som lydproduksjon, pust og luft, og rytme og puls. Vi har også lært om instrumenter og spillestilling, hvilke deler de består av, hvordan vi pakker opp og ned, og ikke minst at vi skal behandle instrumentene med respekt og kjærlighet. 
De fleste musikantene klarer nå å produsere en lyd med riktig munnstilling. Vi spiller både sammen og solo, og spiller mye på «herming»

Vi er nå blitt godt kjent, og har til og med laget vår egen navnesang! Vi teller mye og får pulsen i kroppen! 
Så har alle som ville prøvd seg i dirigentrollen - så tøffe og flinke barn😊
 

Vi gleder oss til fortsettelsen!



Hva gjorde vi første uke? 


Første øvelse brukte vi mest tid på å bli kjent med hverandre, gjennom navneleker med rytme og klapping. 
Vi lærte alles navn, og hvor mange takter navnene våre har.
Vi øvde på å lage "prompelyd" med munnen, for det er viktig om man skal få lyd i messinginstrumenter som kornett, walthorn, trombone og baryton! Det ble mye latter og de var veldig flinke :) 
Så var det tid for å bli kjent med munnstykket til instrumentene, og vi brukte mest tid på å øve på "prompelyd" og takt i munnstykket. 
Alle lærte hva dirigenten gjør for å gi beskjed om når man skal starte og stoppe, og de var veldig flinke til å følge dirigenten! 
Til sist ble det litt tid til å prøve instrumentene, og de har fått prøve 1 instrument hver denne gangen. Det var flere som ønsket å prøve et annet enn det de hadde, og det skal de få muligheten til. 
De lærte å holde instrumentet, hva de ulike delene gjør, og så ble det tid for å lage lyd! De var veldig flinke og fikk lyd i alle instrumentene. 

Vi gleder oss til neste uke!

 

På onsdag begynner SFO-korpset på Bondi skole, og vi gleder oss til å begynne reisen sammen. Barna vil få muligheten til å prøve ulike instrumenter som kornett, walthorn, trombone, baryton, samt trommer og rytmeinstrumenter. Her kan dere lese mer om instrumentene, gjør gjerne det sammen med barna om de er interessert: Instrumentene våre.
Ksenia er veldkg opptatt av å lære musikk til de yngste, og vi er sikre på at barna vil trives og utvikle seg under hennes veiledning.

Vi vil oppdatere nettsiden ukentlig med informasjon om hva som har skjedd på øvelsene, slik at dere som foreldre kan følge med på det barna har opplevd på ukens øvelse.

Det blir øvelse hver onsdag (med unntak av 1. mai) frem til torsdag 6. juni, da vil det være en hentekonsert på skolen kl 15:30. Vi ønsker alle foreldre og søsken velkommen til å delta og høre på. En påminnelse vil bli sendt ut når datoen nærmer seg.